Miksi kannattaa lukea?

Miksi kannattaa lukea?

Opin lukemaan seitsemänvuotiaana. Aluksi en tykännyt ollenkaan lukemisesta, sillä se oli vaikeaa ja vaati keskittymistä. Kirjan lukeminen oli itsessään tavoite.

Aloin toden teolla rakastaa lukemista vasta 10-vuotiaana, jolloin äitini luki minulle ja veljelleni ääneen kaikki Harry Potter -kirjat. Sen jälkeen luin jatkuvasti itse Harry Pottereita.

Mielestäni lukeminen avartaa maailmaa. Lukemisen avulla olen oppinut empatiakykyä, sillä hyvin kirjoitettuja kirjoja lukiessani tunnen olevani itse henkilöiden rooleissa. Kirjojen lukeminen myös kehittää mielikuvitusta, koska näkee asiat oman päänsä sisällä. Lukeminen myös auttaa rentoutumaan.

Kirjoista  välittyy ihan erilainen tunnelma kuin elokuvista. Kirjoissa pystytään kuvailemaan asioita mielenkiintoisesti, ja lukija pystyy itse kuvittelemaan kaiken, kun taas elokuvissa katsoja näkee sen, minkä elokuvan tekijä on halunnut katsojan näkevän.

Jokaisen pitäisi antaa tilaisuus lukemiselle. Kirjoja on maailmassa miljoonia. Jokaiselle ihmiselle löytyy varmasti kirja, joka kiinnostaa itseään. Olen oppinut, että kirjoja ei ikinä pitäisi tuomita takakannen perusteella. Kirja voi olla paljon kiinnostavampi – tai joskus tylsempi – kuin takakannen perusteella olettaa.

Itse löydän paljon hyviä kirjoja kirjakaupoista ja antikvariaateista ja käyn usein kirjastossa. Luen paljon nuorten aikuisten kirjoja ja fantasiaa.

Mitä enemmän luen kirjoja, sitä helpompaa tekstin ymmärtäminen on. Joten ottakaa kirja käteen ja lukekaa.

Taimi Gray

Suomalais-venäläinen koulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *