Tänä syksynä koulussamme on käynyt useita vierasryhmiä. Olemme vastaanottaneet vieraita mm. Tallinnan uudesta virolais-venäläisestä koulusta, Moskovan alueelta sekä Saksasta. Tavallisimmin meillä vierailee erilaisia ryhmiä opettajia, rehtoreita, erilaisia opetusalan ammattilaisia sekä tietenkin oppilaita. Kerromme vieraille sekä omasta koulustamme että suomalaisesta koulujärjestelmästä. Vieraat käyvät usein oppitunneilla ja myös oppilailla on mahdollisuus tutustua vieraisiin.

Torstaina 9.11. koulussamme vieraili Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov. Suurlähettiläs tutustui kouluumme, ja erityisesti sen uusiin väliaikaistiloihin. Oppilaat ja opettajat olivat innoissaan uuteen lähettilääseen tutustumisesta. Kiitos lähettiläälle vielä mukavasta tapaamisesta, ja tervetuloa uudelleen kouluumme!

 

 

 

 

Pietarilaisen koulun 227 kanssa järjestämme jo toista vuotta opettajien välisiä pariopettajuusviikkoja. Loka-marraskuun vaihteessa kolme pietarilaista opettajaa ja apulaisrehtori vierailivat taas SVK:ssa. Viikon aikana opettajat tutustuvat toisessa maassa olevan etukäteen valitun pariopettajan työhön, vierailevat oppitunneilla, toimivat apuopettajina sekä pitävät oppitunteja.

Omaan opetukseen kerätään ideoita ja oppimateriaalia. Viikot ovat aina olleet onnistuneita ja hyödyllisiä. Oppilaiden kirjeitä ja videotervehdyksiä välitetään puolin ja toisin sekä toteutetaan yhteisiä projekteja. Kiitos molempien koulujen rehtoreille, Vladimir Sedoville ja Tuula Väisäselle tällaisen omatoimisen koulutusmahdollisuuden tukemisesta! Seuraavan kerran SVK:n opettajat vierailevat vastaavanlaisella viikolla Pietarissa marraskuun puolivälissä, tällä kertaa mukanaan myös muiden suomalaisten koulujen opettajia.